Melissa & Doug

Melissa & Doug

Melissa & Doug

Melissa en Doug Bernstein is het Amerikaans echtpaar dat een speelgoedmerk opzette in 1988.

Alle producten werden toen nog intern ontworpen door het Wilton Connecticut Hoofdkantoor. Melissa leidde daar een team van ontwerpers dat houten puzzels, kunst- en handwerkproducten, knuffels en ander educatief kinderspeelgoed maakte.


✔️ Het begon als een droom

Het hele idee begon in de garage van de ouders van Doug, in 1988. Hij wilde samen met Melissa speelgoed maken dat uitnodigt om te ontdekken en te ervaren. Het eerste product was een pluchen puzzel. Daarna volgden meer en meer producten en ook het gezin van Melissa en Doug werd uitgebreid met 6 kinderen. Dit werd dan ook hun inspiratie- en testteam. 

Tegenwoordig heeft het merk vestigingen in de VS, China en andere landen, met ongeveer 1000 werknemers. De groei is ieder jaar verdubbeld sinds de oprichting, vertelde de New York Times in 2013.


✔️ Ontwikkeling kind

Melissa is ervan overtuigd dat kinderen door denkbeeldig spel ontdekken, creëren, risico’s nemen en ontdekken wie ze werkelijk zijn. Ze vinden het belangrijk dat de kinderen hun eigen wendingen geven aan speelgoed. Vrij spel, Creativiteit, Verbeelding, Leren en Ontdekken zijn kernwoorden voor Melissa en Doug.

Hun filosofie komt overeen met de aanbeveling van de American Academy of Pediatrics, waarbij ouders de schermtijd (tijd met een laptop, mobiel, iPad of televisie) voor jonge kinderen beperken. Bezige Bijtjezzz staat hier volledig achter. Er moet ruimte komen voor een open einde, eigen invulling en het opwekken van een nieuwsgierigheid. Over stimulatie en een druk en strak schema, kunnen kinderen over het algemeen helemaal niet gebruiken!

✔️ Melissa & Doug bij Bezige Bijtjezzz: lage verzendkosten, gratis feestelijk ingepakt en snel in huis!

Van hoog naar laag sorteren

51 items

per pagina
 1. -9%
  Melissa & Doug taart 3 laags
  Waardering:
  100%
  was € 21,95 Aanbiedingsprijs € 19,99
 2. -9%
  Melissa & Doug houten snij pizza
  Rating:
  0%
  was € 20,95 Aanbiedingsprijs € 18,99
 3. -9%
  Melissa & Doug houten bak en mixer set
  Rating:
  0%
  was € 27,49 Aanbiedingsprijs € 24,99
Van hoog naar laag sorteren

51 items

per pagina